Bog će napraviti put tamo gdje izgleda da nema šanse

Podsjetite se da je On danas s vama, da zna vašu situaciju i ima plan. Napravit će put izlaska iz svake nevolje. Vjerujte Mu!

Bez obzira na poteškoće ili probleme s kojima se suočavate, predivno je što Bog ima način kada nema rješenja na vidiku. Bog uvijek pruža rješenje bilo kojeg problema s kojim smo suočeni u Njegovoj volji.

“… Da, put ću napraviti u pustinji, a staze u pustoši.” (Izaija 43, 19)

Napravit će način kada se čini da nema načina. U najtežim situacijama čini se da je to Božja specijalnost. Nisi li zahvalan? Bog je sve to smislio. Dakle, ne trebamo brinuti. Bog radi za nas čak i kada sve to ne možemo vidjeti. Ima plan i svrhu u svemu kroz što prolazimo. Može presjeći jasan put kroz bilo što.

I u naizgled beznadnim situacijama, kada ne možemo vidjeti nikakav izlaz, Božja moć opet se može pokazati na djelu. To je u onim vremenima kada dolazimo do kraja sebe, kada znamo da ne možemo ovisiti o vlastitim sposobnostima, o bilo čemu što imamo ili o nekome koga poznajemo, već se umjesto toga podsjećamo da se potpuno i jedino moramo osloniti na Boga – to su ona vremena koja su najmoćnija od svih.

On može razdijeliti more, pomicati planine ili bilo koju prepreku i omogućiti nam da prolazimo po suhom tlu. On može poraziti bilo kojeg diva i donijeti pobjedu svojoj djeci. On može zatvoriti usta lavovima, pružajući nam sigurnost. On može otvoriti zatvorska vrata i osloboditi nas.

On nas može zaštititi od plamena nevolja. On nas može provesti kroz bilo koju oluju. On je Bog čuda. Nikad se ne mijenja. On je isti jučer, danas i zauvijek. I On se danas bori za tebe!

Bog uvijek radi za vas, čak i iza kulisa kada ne možete u potpunosti vidjeti. Na tom mjestu gdje ne vidite izlaz, u borbi u kojoj ne vidite rješenje, u problemu na koji nemate odgovor, stavite to pred Njega. Svaku brigu! Podsjetite se da je On danas s vama, da zna vašu situaciju i ima plan. Vjerujte Mu!

Misli na njega na svim svojim putovima i on će ispraviti tvoje staze. (Izreke 3, 6)

Jahve će se boriti za vas. Budite mirni! (Izlazak 14, 14)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *