NAJNOVIJA VEST, NOVI KOSTA! DEČAK (11) UPUCAO DRUGARE: Poput ubice sa Vračara, mališan uzeo pištolj od roditelja, pa krenuo u pohod!

Masovne pucnjave u školama u Americi n ažalost nisu rijetkost. U centralnoj Floridi, dvoje 13-godišnje djece upucano je nakon svađe na fudbalskom treningu, a jedanaestogodišnji dječak je priveden zbog pucnjave. Kako navode nadležni, nakon fizičkog sukoba između djece, dječak je uzeo pištolj iz vozila svoje majke i ispalio jedan hitac. Dječak se sada suočava sa optužbama za pokušaj ubistva drugog stepena. Zvaničnici za provođenje zakona napomenuli su da bi se i odrasli mogli suočiti s optužbama jer vatreno oružje nije pravilno zbrinuto. Iako je neizvjesno šta je izazvalo početnu svađu, koja se dogodila na treningu, šef policije Mike McKinley izjavio je da se tuča iz sportskog objekta preselila na parking prije nego što je krivac uzeo vatreno oružje iz auta njegove majke.

Nakon ukazane medicinske pomoći, žrtva koja je zadobila prostrelnu ranu na ruci puštena je kasnije te večeri. Druga žrtva, koja je upucana u torzo, operisana je i u stabilnom je stanju. Važno je napomenuti da se pre tačno pet meseci u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vlačaru u Beogradu, Srbija, dogodio teški zločin. Kosta Kecmanović, 14-godišnji dječak, ubio je devetoro učenika i stražara u školi. Kecmanović trenutno pohađa onlajn nastavu iz posebne prostorije Klinike za dječiju i adolescentnu neuropsihijatriju, gdje se liječi. Kako navodi izvor iz insajdera, Kecmanoviću je obezbjeđeno sve što mu je potrebno za online časove, a trenutno se sve odvija po planu.

Od samog početka bilo je evidentno da Kosta neće moći da ide u školu i da će napustiti svoju sadašnju instituciju. S obzirom na okolnosti, profesori nisu mogli da putuju kod njega, pa su se odlučili da u klinici lociraju prostoriju u kojoj bi mogli da slušaju predavanja. Prema izvoru Republike.rs, Fakultet Osnovne škole “Dr Dragan Hercog” u Beogradu predložio je za Kostu onlajn nastavu, koja se do sada pokazala kao uspešna. Izvor je također naveo da Costa ima svu neophodnu opremu u za to predviđenoj prostoriji, ali procjene tek treba da počnu. Iako posjeduje potrebnu tehnologiju za nastavu, ocjene još nisu izdate. U početku su se čak i sami profesori osjećali nelagodno zbog podučavanja učenika koji je nedavno počinio užasan zločin ubivši svog prijatelja, školskog čuvara. Ipak, sve teče po planu, objašnjava naš izvor.

To je novo iskustvo za profesore Koste Kekmanovića, koji su pre svega navikli da rade sa decom koja boluju od teških bolesti. Kosta Kecmanović, kao zdravo dijete bez ikakvih smetnji u razvoju, u tom pogledu ne predstavlja problem za nastavnike. Međutim, ova situacija je za njih svakako bez presedana, prije svega zbog prirode incidenta s mladićem koji je počinio teški zločin. Osim toga, ne postoji već postojeći sistem za postupanje sa učenikom kao što je Kosta, koji nema nikakve bolesti ili smetnje u razvoju, ali pohađa školu za djecu sa posebnim potrebama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *