MARIJANA U PUNOJ SUDNICI SASULA 6 METAKA U UBICU ĆERKE! Zadavio malu Anu (7), izgovorila samo jednu reč

Marijana Bahmajer postala je poznata kao “majka osvetnica” zbog nesrećnog događaja koji se odigrao 6. marta 1981. godine u prepunoj sudnici. Tog dana, Marijana je odlučila da preduzme pravdu u svoje ruke i ubije Klausa Grabovskog, koji je bio optužen za ubistvo njene sedmogodišnje ćerke Ane. Ovaj slučaj je duboko potresao nemačku javnost i izazvao različite reakcije širom zemlje.

Marijana Bahmajer je bila samohrana majka koja je tada vodila pab u nemačkom gradu Libeku. Njen život je bio ispunjen izazovima, a Ana, njena treća ćerka, predstavljala je svetlu tačku u njenom teškom životu. Nažalost, njihovu sreću je prekinula tragedija kada je Ana pronađena mrtva 5. maja 1980. godine. Istraga je pokazala da ju je ubio lokalni mesar Klaus Grabovski, koji je ranije imao krivični dosije zbog zlostavljanja dece.

Gubitak njene voljene ćerke duboko je potresao Marijanu Bahmajer, ostavljajući je u nepodnošljivoj tugi. Suđenje Grabovskom je samo produbilo njenu traumu. Tokom suđenja, Marijana je postajala sve više uzbuđena, a osećaj besa prema ubici svoje ćerke rastao je u njoj. Kada je došao trenutak da Grabovski svedoči, Marijana je izgubila kontrolu nad svojim emocijama i otvorila vatru na njega u sudnici, ispalivši šest metaka. Grabovski je preminuo od zadobijenih rana na licu mesta.

Nakon ovog dramatičnog događaja, Marijana je odmah uhapšena i suočila se sa sudskim postupkom. Suđenje Marijani Bahmajer privuklo je ogromnu pažnju medija i javnosti. Mnogi su se pitali da li je njen čin osvete opravdan ili ne. Sud je na kraju presudio da je reč o ubistvu sa predumišljajem, a Marijana je osuđena na šest godina zatvora 1983. godine.

Slučaj Marijane Bahmajer i njena osveta ubici svoje ćerke ostali su duboko urezani u sećanju nemačke javnosti kao “najspektakularniji slučaj osvetničke pravde u nemačkoj posleratnoj istoriji”. Marijana je odslužila samo polovinu svoje kazne i puštena je iz zatvora u junu 1985. godine. Nakon toga je napustila Nemačku i provela život u Nigeriji, pa na Siciliji, pre nego što se vratila u Nemačku. Umrla je 1996. godine od raka pankreasa i sahranjena je pored svoje ćerke Ane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *