Izraelski dječak, koji je glumio u videu za cjepivo protiv COVID-a, umro od srčanog zastoja

Izraelski dječak, prikazan u videu korištenom za promicanje cjepiva protiv COVID-a, umro je od iznenadnog srčanog zastoja krajem rujna. Dječak je imao samo 8 godina.

Prema izvješćima, Yonatan Moshe Erlichman, unuk uglednog liječnika u Beit Elu, dr. Mati Erlichmana, “neočekivano je umro od srčanog zastoja dok se kupao u kadi.” Stoji da je osmogodišnji dječak “skliznuo u vodu nakon što mu je srce iznenada prestalo kucati, zbog čega se utopio”. Nakon što je hitno prebačen u bolnicu Hadassah na planini Scopus, Yonatan je umro nekoliko dana kasnije, 28. rujna.

Godine 2020., u dobi od 5 godina, dječak se pojavilo u videu koji je bio dio vladinog programa usmjerenog na promicanje cjepiva protiv COVID-a djeci. Videozapis je Yonatana učinio “djetetom s postera” za kampanju cjepiva u Izraelu. Video je emitiran neposredno prije početka kampanje cijepljenja diljem zemlje.

U nastavku možete pogledati video u kojem se pojavljuje preminuli dječak.

 

Nakon dječakove tragične smrti, obitelj Erlichman izdala je sljedeću izjavu:

“Naš Yonatan Moshe nedavno je preminuo. Uoči Jom Kipura, Yonatan je doživio srčani zastoj u našem domu i od tada smo se borili uz njega (…) S ljubavlju zahvaljujemo svima koji su nam dragi i koji su bili uz nas u posljednjim danima njegova života”, prenosi LifeSiteNews.

Oplakujući tragediju, jedan izraelski komentator na društvenim mrežama ogorčeno je upitao: “Gdje su naslovi? Istrage? Koliko će još djece umrijeti na zlatnom oltaru? Konkretno, već postoje dvije studije koje pokazuju da mRNA cjepiva uzrokuju probleme sa srcem … Zapamtite da se to u bilo kojem trenutku može dogoditi vašoj voljenoj djeci i unucima.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *