UBIJEN POZNATI REDITELJ I NJEGOVA SUPRUGA: Napadači ih IZBOLI NA SMRT u kući u kojoj su živeli

Poznatog iranskog filmskog reditelja Dariuša Mehrjuija i njegovu suprugu izboli su na smrt nepoznati napadači u kući u kojoj su živeli, preneli su danas državni mediji.

Zvanična novinska agencija IRNA citirala je zvaničnika iranskog pravosuđa Hoseina Fazelija, koji je rekao da su Mehrjui i njegova supruga Vahideh Mohamadifar otkriveni mrtvi sa ubodnim ranama u vratu, prenosi AP.

Fazeli je naveo da je njihova ćerka Mona Mehrjui pronašla tela kada je u subotu uveče otišla da poseti svog oca koji je živeo u kućI u teheranskom predgrađu, oko 30 kilometara zapadno od centra grada.

Istraga je u toku, ali se ne iznose pretpostavke o motivima dvostrukog ubistva, iako se supruga Dariuša Mehrjuija poslednjih nedelja žalila zbog pretnji nožem na društvenim mrežama, navodi AP.

Mehrjui (83) bio je poznat kao suosnivač novog talasa iranskog filma ranih 1970-ih, sledeći pravac realizma. Dobitnik je mnogih nagrada, uključujući Srebrni Hugo na Međunarodnom filmskom festivalu u Čikagu 1998. godine i Zlatnu školjku na Međunarodnom filmskom festivalu u San Sebastijanu 1993. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *