MASOVNA PUCNJAVA U VRANJU ODNELA ŠEST ŽIVOTA: Razvalio rešetke na prozoru u kasarni pa oteo stražaru oružje kojim je krenuo u KRVAVI PIR

Ubica imao istetoviran datum kada je trebao da počini krvavi pir.

Pre nešto više od dva meseca navršilo se 30 godina od masakra koji se tada desio u Vranju. Tog 3. juna 1993. godine dogodilo se masovno ubistvo, a porodice šest vojnika je Jožef Menader zavio u crno.

Vojnik Menader rodom iz Subotice, star 19 godina, na odsluženju vojnog roka u Vranju u “donjoj” kasarni, pucao je trećeg juna 1993. godine iz puške i tom prilikom usmrtio šestoricu vojnika i jednog starešinu Vojske SR Jugoslavije, zastavnika po činu.

Kobnog dana Meneder je razvalio rešetke na prozoru pritvorske prostorije u kasarni “Južnomoravske brigde” u Vranju. Potom je napao stražara i oteo mu oružje, kojim je ubio šest vojnika, jednog zastavnika i na kraju sebe.

Posle ovog stravičnog zločina, Menader je izvršio samoubistvo.

Pojedini mediji su ranije pisali da se mesec dana pre tragedije u izveštaju Službe bezbednosti u Vranju napominjalo da bi “možda mogao napraviti nešto neželjeno”, ali tome se nije pridavao veliki značaj.

Jožef Meneder je rođen u Subotici 1974. godine. Prema rečima njegovih komšija, bio je veoma agresivan. Poznanici su ga opisali kao mračnu osobu. Bio je stolar do odlaska u vojsku. Njegovi poznanici su rekli da je bio član metal benda, a članovi ove grupe su pravili žurke na groblju. Imao je tetovažu obrnuti krst. Na levoj podlaktici imao je tetovažu sa datumom pucnjave. Pripadao je kultu Bad Faith, koji vodi svoje poreklo od kulta Crne ruže. Satanistički simboli, uključujući razglednice o Bad Faith, pronađeni su u njegovoj sobi u kući njegovih roditelja. Mesec dana pre pucnjave, u bezbednosnom izveštaju je pisalo da bi mogao da učini nešto nepoželjno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *