CELA KLINIKA ŠOKIRANA! EVO ŠTA JE KOSTA RADIO U 3 UJUTRU: Postupak dečaka-ubice zaledio je krv u žilama zaposlenima u bolnici!

On je širio ljubav i često gledam njegove snimke. Još se sećam tog dana kada sam čuo da je nestao. Bio sam u Barseloni. Jurim, kupujem kartu, dolazim u Beograd i dani iščekivanja… Onda vest da je mrtav.. .- kaže Nenad Periš

Nenad Periš, otac tragično nastradalog mladog Splićanina Mateja Periša nakon 30 dana govori o dva najgora dana u životu, ali i ponovnoj odluci da poseti Beograd.

– Mogu vam reći da su mi dva najgora dana u životu kada su mi javili da je moj sin nestao i kada sam saznao da je mrtav. Nakon svega bitno je da smo pronašli našeg Mateja i da sam kao otac njegovo telo doneo kući. Da smo se kao njegova porodica mirno pomolili i sahranili ga u njegovom i našem Splitu – počinje ispovest Periš.

Skupio je snage Nenad i za vikend ponovo došao u Beograd kako bi prisustvovao misi za svog sina.

– Težak je svaki dan bez Mateja. On je širio ljubav i često gledam njegove snimke. Još se sećam tog dana kada sam čuo da je nestao. Bio sam u Barseloni. Jurim, kupujem kartu, dolazim u Beograd i dani iščekivanja… 78 dana odlazak obitelji u Split. Onda nakon 139 dana vest da je pronađen, na ogromnu žalost mrtav – kaže Periš.

– Matej je bio dete za primer. Ponos za svakog roditelja. Vredan i pošten. Imao je planove za budućnost. Potrudiću se da ostvarim sve što je želeo. Siguran sam da ćemo se ponovo sresti – kaže Periš.

Pre sahrane preuzeo je Matejev sat. Oštećen. Ali još radi iako je dugo bio u vodi.

Podsećanja radi Matej Periš nestao je u noći između 30. i 31. decembra prošle godine. Potraga za telom nesrećnog mladića trajala je 139 dana.

Sahrana je obavljena dostojanstveno u duhu vere.

Nakon svega Periš kaže:

– Zahvalio bi se policajcima koji su neumorno tražili mog sina, volonterima, novinara koji su poštovali molbu na čemu im posebno hvala, svim vernicima koji su molili za Mateja hrišćanske vere, ali i svih vera s ovih prostora, predvođeni nadbiskupima i sveštenicima kao i patrijathom SPC s vladikama i sveštenstvom, svim ljudima u Splitu, Beogradu kao u celom okruženju zajedno sa svima kojima je Matej zauvek ušao u srca.

Zajedno sa njegovim prijateljima, kolegama koji su napravili posebno emotivan rastanak ispred Splita na njegovom moru kao i Beograđanima koji su takođe napravili posebno dirljiv oproštaj na Savi i političarima koji su iskreno, ljudski uputili reči saučešća našoj porodici.

Nama, porodici, odlazak još jednom je pokazao ogromnu snagu ljudske i Božje ljubavi koja nam je iskazana na razne načine rečju, molitvom, pismom, ali i ćutnjom sa suzom u oku koju smo osetili. Hvala svima i svakome ponaosob. Matej je sada tu svugde oko nas. Život je potpuno drugačiji, ali idemo zajedno s ljubavlju napred svedočeći večnost – kaže Periš.

Kurir.rs/Telegraf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *