HOROR U GLAVNOM GRADU! REGIJA U ŠOKU! Napad u tržnom centru, IMA MRTVIH (VIDEO)

U sitnim noćnim satima u Rouenu je izvršen nasilni napad koji je doveo do smrti jedne osobe i višestrukih povreda. Trenutno, tržni centar u kojem se dogodio napad prati značajan broj medicinskih i policijskih ekipa. Nezvanični izvještaji pokazuju da je nepoznata osoba nožem napala nekoliko osoba. Iako su početne spekulacije naginjale terorizmu, najnovije informacije otkrivaju da se ubod nožem dogodio kao rezultat sukoba više osoba. Detalji incidenta ostaju nejasni, ali je nekoliko aerodroma u Francuskoj moralo biti ispražnjeno kao mjera predostrožnosti zbog prijetnji bombom koje su stigle ranije danas. Kako prenosi Bloomberg, ovaj događaj uslijedio je nakon identične evakuacije aerodroma u Francuskoj i Belgiji koja se dogodila dan ranije.

Društvena medijska platforma X (ranije poznata kao Twitter) objavila je vlasti u Montpellieru da je lokalni aerodrom ispražnjen zbog potencijalne prijetnje bombom. Na istoj platformi date su odgovarajuće izjave povodom incidenta u 11 sati. Nekoliko regionalnih aerodroma u Francuskoj, kao što su Bordeaux, Nantes, Lille, Montpellier, Beauvais i Tarbes-Lourdes, evakuisano je, navodi francuski list Figaro. To uključuje i aerodrom Lil, koji je trenutno u procesu ponovnog otvaranja. Kao rezultat evakuacije, polijetanja i slijetanja su obustavljena, a putnici bi trebali očekivati ​​velika kašnjenja.

Reuters prenosi da su “timovi državne bezbednosti” već stigli na aerodrom u Lilu. Ove mjere su uvedene nakon što je Francuska proglasila stanje maksimalne pripravnosti nakon smrti učitelja 13. oktobra, za koju se vjerovalo da je izvršio islamista. Proteklih dana, Versajska palata je morala da se privremeno zatvori nakon dva kršenja bezbednosti, dok je u Berlinu sinagoga u centru grada ranije danas bila na meti dva molotovljeva koktela.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *