“Umro je Darko, bio je dete, a i bebu ostavlja, siroče”: Bolne reči porodice stradalog radnika, sutra sahrana

Nesreća se dogodila tokom rada na mašini “Tocilo” kada je došlo do pucanja kamena

Darko L. (22) preminuo je od posledica povreda koje je zadobio u nesreći u proizvodnom pogodnu jedne fabrike u Obrenovcu. Njegova sahrana biće održana sutra.

– Nije izdržao. Danas nam je javljeno da je umro, sutra je sahrana – rekao je za Telegraf.rs kroz suze jedan član Darkove porodice.

Iako se znalo da su šanse da preživi minimalne, gotovo ravne nuli, Darkova porodica se ipak nadala da će da uspe u borbi za život i da se vrati svom dvogodišnjem detetu.

– On je dete, ima 22 godine. Ima dete od dve godine – rekli su pre nekoliko dana iz porodice.

Kako su rekli za Telegraf.rs u petak, Darkovo stanje je bilo veoma kritično, imao je tešku operaciju, a jetra mu je bila “zgužvana”. Čekalo se da se vidi da li će da zaceli.

On se nalazio u veštačkoj komi, priključen na aparate.

Podsetimo, do nesreće je došlo kada je tokom rada na mašini “Tocilo” došlo do pucanja kamena i povređena su dvojica radnika. G. C. (43) je preminuo u Domu zdravlja u Obrenovcu, dok seborba lekara za Darkov život nije uspela.

Istraga nesreće je u toku, a iz kompanije u kojoj se dogodila rekli su da se takva nesreća dosad nije dogodila u drugim zemljama.

– Na rasvetljavanju ovog slučaja su uključene sve nadležne institucije, a kompanija će učiniti sve da se okolnosti pod kojima se ovaj slučaj desio detaljno ispitaju kako se ovako nešto ne bi ponovilo – naveli su iz kompanije.

Istragu vodi Osnovno javno tužilaštvo u Obrenovcu.

(Telegraf.rs)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *