Da se naježiš…. KOSTA PUŠTEN NA SLOBODU! Majka sa sinom prošetala Knez Mihajlovom, EVO šta su im beograđani poručili…(FOTO)

Preko rođaka Miljana Kecmanović, majka Koste Kecmanovića, uspjela je stupiti u kontakt sa sinom koji se trenutno nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za djecu i omladinu Univerzitetskog kliničkog centra Srbije. Kosta Kecmanović, počinitelj gnusnog zločina koji je 3. maja obilježio Srbiju, mučki je ubio devet svojih školskih drugova i čuvara u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”.

Nakon ovog neviđenog i jezivog čina, Kosta je smješten na Kliniku za neurologiju i psihijatriju za djecu i omladinu Univerzitetskog kliničkog centra Srbije.

Za zločin su optuženi Vladimir Kecmanović i Miljana Kecmanović, Kostini roditelji Vladimir Kecmanović optužen je da nije pravilno skladištio oružje za koje je imao dozvolu, kao i da je svog sina učio rukovanju zračnim oružjem. U međuvremenu, DNK Miljane Kecmanović pronađen je na čauri koja je otkrivena ispred kabineta u kojem je mladi ubica počinio svoj gnusni čin.

Miljani je nakon podizanja optužnice zabranjeno približavanje i komunikacija sa svjedokinjom K.K., uz upozorenje da će u slučaju kršenja naredbe biti izrečena strožija kazna. Pošto nije mogla da vidi sina, Miljana je našla drugi način da komunicira sa njim. Prema izvješćima, preko rođaka je poslala poruku Kosti moleći ga da ne svjedoči protiv nje ili Vladimira. Miljana je u očaju, pribjegava očajničkim mjerama u pokušaju da zaštiti sebe i svog partnera.

Žena ga je pozvala da razmisli o nevolji svoje sestre, koja je sada ostala bez ikog. Molila ga je da razmisli o budućnosti svoje sestre, koja je već pretrpjela golemu štetu.

Prema pouzdanom izvoru iz Republike, muškarac se nada da će njegov sin pokazati malo empatije prema sestri i suzdržati se od svjedočenja protiv roditelja, što bi ih moglo dovesti u zatvor. Izvor je otkrio da je Kosta slušao poruku bez ikakve primjetne reakcije, činilo se da je gotovo nesvjestan izgovorenih riječi.

Ishod suđenja i dalje je neizvjestan, a majka se najviše ne boji za sebe i supruga već za kćer koja bi mogla snositi posljedice Kostinih postupaka prema njihovoj obitelji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *