MUK U SRBIJI! VODITELJKA IZVRŠILA SAMOUBISTVO UŽIVO U PROGRAMU Čitala je vesti, a posle jedne rečenice nastao muk u studiju… (VIDEO)

Niko od Kristininih kolega (tehnički direktor, muški voditelj i dva kamermana) nisu primetili ništa čudno.

NOVINARKA IZVRŠILA SAMOUBISTVO PRED KAMERAMA U PROGRAMU UŽIVO! Pročitala je vest, a onda je krenulo sve po ZLU, studio ZANEMEO! (FOTO)

U jutarnjim časovima 15. jula 1974. godine, Kristin Čabak, tada 29-godišnja televizijska voditeljka, stigla je na lokalnu TV stanicu Kanal 40 na Floridi, gde je obavljala svoj posao. U članku objavljenom u Vašington postu sledećeg meseca, Seli Kvin je zabeležila da je Kristin bila izuzetno raspoložena tog jutra.

Njene kolege, uključujući tehničkog direktora, muškog voditelja i dva kamermana, nisu primećivali ništa neobično. Program je išao uobičajeno, počevši u 9:30 ujutru. Međutim, ubrzo su se suočili sa tehničkim problemom kada prethodno snimljen prilog nije mogao da se pusti, prenosi Alo.

Nastala je trenutna pauza u programu, tokom koje se Kristin vratila scenariju i izgovorila rečenice koje su ostavile gledaoce u neverici: “U skladu sa politikom Kanala 40 da verodostojno prikazuje nasilje i krvoproliće, sada ćete imati priliku prvi put videti još jedan događaj – pokušaj samoubistva.”

Kristin Čabak

– Kristin je uzela revolver “Smith & Vesson” kalibra 38, iz torbe u kojoj je držala lutke (koje je koristila za priredbe u lokalnoj bolnici za decu sa intelektualnim teškoćama), i pucala sebi iza desnog uha. Hiljade gledalaca videlo je njeno samoubistvo u etru. Cev pištolja se zadimila, a kosa joj se razletela po celom licu. Izgledalo je kao da joj je vetar razmrsio kosu. Kristina se zatresla, a potom je udarila glavom o sto – preneo je “Irish Times”.

Dok ju je hitna pomoć vozila bolnicu (gde je kasnije proglašena mrtvom), kolega je na njenom stolu pronašao krvlju natopljenu novinsku priču. Bio je to izveštaj Kristin Čabak o njenoj sopstvenoj smrti, napisan rukom, prenosi Mondo.

Sudbonosni snimak

Za nekoliko sati priča je dospela na naslovnice širom sveta. Za nekoliko meseci slučaj je bio zaboravljen, ali ga nisu zaboravili oni koji su bili opsednuli pronalaženjem “sudbonosnog snimka”. Takođe svi su se pitali da li je neko oko nje primećivao išta što bi ukazalo na to da će se Kristin ubiti.

Kako su prenosili tada mediji, Kristinina porodica je bila svesna njenih samoubilačkih tendencija, ali je majka navodno odlučila da nikom ne govori ništa kako njena ćerka ne bi ostala bez posla. Čak ni događaj četiri godine ranije, kada je Kristina popila punu šaku pilula, nije je naterao da sve prizna ljudima oko sebe.

Kristinina prva ljubav stradala je u saobraćajnoj nesreći, a onda je imala još samo jednog dečka kojeg njen otac nije odobravao jer je bio Jevrej, prenosi Stil. Godinu dana pre nego što se ubila, odstranjen joj je desni jajnik, a doktori su joj savetovali da u naredne 2 do 3 godine zatrudni jer to kasnije neće biti moguće. Kristina se kasnije zaljubila u kolegu koji prema njoj nije osećao ništa.

Kristina je bila veoma kritična prema sebi i svom radu. Nedelju dana pre samoubistva rekla je uredniku noćnih vesti da je kupila pištolj: “Mislim da je dobra ideja da se uključim uživo i ubijem se”. Novinarka je to rekla u šali, a urednik je odmah promenio temu. Kristinin brat je kasnije priznao javnosti da mu je ona rekla kako planira da se ubije.

Po priči Kristin Čabak snimljen je i film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *