“NAMJESTIO” VANJU OTMIČARIMA, PA DOŠAO KOD ŽENE I DRUGE KĆERKE! Otkriveno šta je radio njen otac nakon kidnapovanja djeteta

Aleksandru Đorčevskom, ocu ubijene Vanje, je određeno zadržavanje od 48 sati, a otkriveno je šta je uradio nakon što je Vanja kidnapovana.

Aleksandru Đorčevskom, ocu kidnapovane i ubijene Vanje (14) iz Skoplja, određen je pritvor od 48 sati. Đorčevski je jedan od osumnjičenih u slučaju monstruoznog ubistva djevojčice i navodno je podatke o Vanji dao direktno prvoosumnjičenom Ljupču Palevskom koji je trenutno u bjekstvu.

Ministar policije Oliver Spasovski je ranije na konferenciji za novinare nagovijestio da Đorčevski negira umiješanost u slučaj. Međutim, prema izjavama trojice osumnjičenih, otac je dao podatke o vremenu i mjestu kad će Vanja biti sama, kako bi mogla da bude kidnapovana, a potom da se od njene majke zahtijeva novac.

Vanja Đorčevska, da podsjetimo, kidnapovana je 27. novembra oko 7.20 sati kad je otišla od kuće u školu. Informaciju je kidnaperima navodno dao njen otac koji je, iako nije živio sa Vanjinom majkom i njenom sestrom, imao ključ od stana i stalno je bio sa porodicom.

To je potvrdila i majka djevojčice Zorica dok je trajala potraga za Vanjom. “Evo, tu je svaki dan, ima ključ od stana. Oboje smo orijentisani na djecu. Nemamo prekinutu vezu. Evo ga pored mene”, rekla je Vanjina majka u ponedjeljak oko 20 sati.

To je bilo svega nekoliko sati nakon što je Vanja ubijena. Vanjini kidnaperi su prema navodima iz istrage djevojčicu savladali u ulazu, vezali joj noge i ruke, a zatim spakovali u vreću za spavanje i odvezli do automobila “sitroen” kojim su pobjegli.

Nepuna tri sata kasnije, Vanja je ubijena, nakon što su otmičari saznali da je slučaj prijavljen policiji, a tog dana otac je bio u stanu sa bivšom suprugom i njihovom drugom kćerkom. Tijelo nestale djevojčice je pronađeno 3. decembra, a istog dana je pronađeno i tijelo Panče Žežovskog iz Velesa čiji je automobil korišćen za otmicu.

(Glamur/MONDO/A.B.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *